Wild Carpathia – Documentarul despre Romania

Sa incepem cu un P.S.:  Acest film a adus mult mai multe Romaniei decat toate actiunile Ministerului Turismului!

Hai Romania!

 

 

Telespectatorii britanici, dar si cei din intreaga lume au putut descoperi Romania intr-un film documentar realizat recent de Travel Channel si care il are ca invitat chiar pe mostenitorul coroanei britanice, Printul Charles.

Pelicula, care are o lungime de aproape 50 de minute, prezinta partea “salbatica” a Romaniei, punand accentul pe padurile din muntii Carpati, considerati unul din ultimele teritorii salbatice din Europa. Filmul a facut furori inca de la inceput, datorita declaratiei printului Charles, care si-a subliniat descendenta din domnitorul roman Vlad tepes si si-a afirmat interesele pentru aceasta zona.

De altfel, printul britanic detine mai multe proprietati in Romania, doua la Valea Zalanului (Covasna), una in Viscri (Brasov) si una la Malincrav (Sibiu), pe care le viziteaza des. Iar cand printul Charles nu este in Romania, proprietatile sunt inchiriate pe bani buni turistilor.

Filmul combina aspecte din istoria Transilvaniei – incepand de la daci si terminand cu perioada medievala – cu imagini din Romania actuala, cu oamenii care locuiesc aici.