Un cersetor roman impresioneaza Norvegia

Povestea lui Ioan Bandac, cersetorul roman care a impresionat Norvegia, a inceput in decembrie, cand un cuplu i-a lasat cheile locuintei lor, pentru a se ingriji de casa.

Cersetorul roman care a impresionat Norvegia

Cersetorul roman care a impresionat Norvegia

Ioan Bandac, in bucataria cuplului de norvegieni care a avut incredere in el

Timp de o luna, cuplul de norvegieni a calatorit prin America Latina si i-au lasat romanului cheile de la casa. La intoarcere, acestia au gasit o locuinta mai curata decat la plecare, iar barbatul le cumparase, din banii castigati pe strada, un covoras pentru baie, decoratiuni de Craciun si cateva ghivece de flori, relateaza publicatia nrk.no.

Povestea lui Ioan Bandac, barbatul de 51 de ani care cerseste in orasul norvegian Tromso pentru a plati educatia celor doi fii ai sai din Romania, i-a impresionat pe cei doi tineri.

Cersetorul roman le-a oferit norvegienilor o lectie de viata

Prientenii norvegienilor Knut si Alexa Belandria au incercat sa ii convinga de faptul ca gestul lor i-ar putea lasa fara lucrurile din casa. Tinerii norvegieni, care obisnuiesc sa calatoreasca mult, au spus ca in timpul deplasarilor au fost gazduiti, de multe ori, de straini. Ei au vrut sa faca un gest frumos de sarbatori, asa ca au lasat cheile casei unui cersetor cu care nici macar nu vorbesc aceeasi limba. Romanul a comunicat cu norvegienii printr-o aplicatie de traducere de pe telefonul mobil.

Alexa a declarat emotionata ca „acest om nu are nimic, dar totusi daruieste atat de mult!”. La randul sau, Knut a spus ca este o lectie de viata.

Batranul a petrecut aproape o luna in apartamentul norvegienilor, in timp ce acestia au mers in Venezuela, tara de origine a tinerei Alexa Belandria.

„Visez cu ochii deschisi! Numai ale mele, gratis toate! Extraordinar!”, a declarat Ioan Bandac.

I-au lasat frigiderul plin si cheile de la casa, l-au invatat sa foloseasca masina de spalat si televizorul, dupa care au plecat. in lipsa lor, cersetorul roman a facut curat si le-a cumparat cateva mici atentii.

Acum, Ioan Ioan Bandac s-a intors pe strada, intr-un adapost improvizat pe care il imparte cu alti cersetori, dar a ramas prieten cu cei doi norvegieni. „Ma simteam bine acolo, normal! Era lux! Dar nu conteaza, este bine. ii multumesc! Prea mult a facut pentru mine”, a mai declarat romanul in reportajul postului norvegian nrk.no.

Autor:  Ana Zidarescu. Sursa

Doar doua comentarii am avea de facut: Oare este cam trasa de par povestea? Oare se asteptau ca romanul sa fure tot ca sa poata ponegri o tara intreaga si socoteala nu le-a iesit?

Acest articol este publicat atat la rubrica „Sunt mandru ca sunt roman” cat si la rubrica „Mi-e rusina ca sunt roman”: Romanul nostru cerseste ca sa-si tina in scoala doi copii. Frustrant si umilitor.