Magaria saptamanii: Pruncii arsi de vii nu pot fi înmormântati crestineste!

Astazi citesc in Adevarul un articol despre tragedia de la maternitatea din Giulesti:

Bebelusii care au ars de vii nu pot fi înmormântasi cu slujba crestineasca traditionala, pentru ca nu au fost botezati! Preotul Valentin Fotescu a declarat, în exclusivitate pentru Adevarul.ro, ca se poate oficia doar o slujba de consolare a parintilor.

Preotul Valentin Fotescu

Preotul Valentin Fotescu

Problema slujbei de înmormântare crestinesti este una extrem de controversata, în conditiile în care ea este neclarificata, chiar ii în interiorul Bisericii.
O campanie pentru dreptul bebelusilor nebotezati de a fi înmormântati cu slujba traditionala a fost declansata de Bianca Brad, dupa ce a trecut prin dureroasa experienta a pierderii unui copil, pentru care Biserica i-a refuzat dreptul la înmormântare.

Sursa: adevarul.ro


Pai bine stimate fete bisericesti, pana aici am ajuns?

Am inteles ca e mai simplu si mai profitabil sa construim biserici la fiecare colt de strada si in fiecare parc. Dar de aici si pana la a refuza, din motive dogmatice, inmormantarea crestineasca a bebelusilor mi se pare cea mai mare magarie de care sunteti in stare!

Caminele de batrani si gradinitele nu va aduc bani.

Dogmele de care va tineti nu va permit sa inmormantati crestineste bebelusii decedati – desi cu siguranta acestia nu au avut nici o vina si, mai ales, nici un pacat!!!

Cum puteti propovadui iubirea fata de aproapele vostru? Cum v-ati permis sa faceti astfel de declaratii si sa aveti o astfel de atitudine? Cu ce sunteti voi mai buni decat acei bebelusi, neprihaniti?

Am cunoscut multi preoti in Romania – tineri si in varsta – si de unii ma simt chiar apropiat. Ma duc cu placere la Sfanta Liturghie. Si plec impacat.

Pe voi insa v-as boicota! Sa stati cu bisericile goale si sa nu va primeasca nimeni in casa! Sa vedeti cum este cand cei vii va pun la respect si va arata drumul drept.

Eu unul nu v-as primi in modesta mea locuinta in nici o circumstanta. Pentru ca am o controversa pe tema asta in familie.

Hai România!