Greva celor de la finante? Sa va fie RUSINE!!!

Si asta o spune un contribuabil corect, care nu are nici macar un leu datorie la stat!

Ma duc zilele trecute la finante (cu „f” mic – de ciuda) sa ridic o hartie. Ma gandesc: „Joi au fost in greva spontana, vineri s-au apucat de treaba.”

Pe platforma de la finante din Brasov, o mare de oameni, de gardieni, de jandarmi… Parchez cu greu masina si ma indrept catre una din usi – unde aveam treaba. „Aloooo, domnu….. ce cautati aici? Unde vreti sa intrati?” Imi ia cateva secunde sa ma lamuresc ca eu sunt cel apostrofat, ma intorc si bangui incet, sa nu ma ia la bataie: „La etaj, la…”. Nu apuc sa termin fraza. „Suntem in greva spontana, nu lucreaza nimeni, nu va poate servi nimeni cu nimic. Si nici in cladire nu puteti intra”.

Moment la care simt ca mi se ridica tensiunea, si replic cu zambetul pe buze: „Ieri ati fost in greva spontana. Astazi sunteti in greva organizata!” Se uita cucoana la mine, ma uit la ea. Nu stim ce sa credem unul despre celalalt. O intreb la fel de calm: „De ce sunteti in greva -spontana-?”

„Nu ne-au dat sporurile”.

„Bine doamna draga, dar daca si noi am intra in greva, fiscala de data asta, cine v-ar mai da salariile?”

„Din partea noastra puteti sa intrati in ce greva vreti, pe noi nu ne intereseaza. Noua sa ne dea stimulentele.”

Nu ma las: „Daca va este atat de rau la stat, de ce nu va angajati la privat? Sau de ce nu va faceti o firma de consultanta? Ca nu va opreste nimeni!”

Si imi raspunde nonsalant: „Daca ma duc cu CV-ul la particular si vede ca am lucrat la stat, nici nu ma tine de vorba. Ma da imediat pe usa afara!”

Ei aici am ramasa fara cuvinte. Dau sa ma intorc si sa plec, cand imi striga din urma: „Mai veniti luni, marti, poate lucreaza cineva!”

Deci, mai pe direct asa:

1. Locul de munca la stat (degeaba) e caldut.

2. La particular sunt cerinte prea mari, asa ca o punem de o greva spontana.

3. Ce conteaza ce vrea fraierul care plateste impozitele din care eu, salariat la finante, imi iau salariul? Noi vrem stimulentele!

4. Salariul de angajare la stat e simbolic. Stimulentele sunt baza!!!

Adica stimulente pentru ce? Sa-mi dati voi mie stimulente pentru ca-mi platesc impozitele la timp! Sau pentru ca depun totul electronic si nu aveti oameni la coada! Sau pentru ca nu v-am facut niciodata probleme si n-ati cheltuit bani cu mine in nici un fel!

„Stimulente pentru ca am adus bani la buget. Asta vrem!” – Asta suna cam asa: am controlat firma X, i-am dat din start amenda si vreau comision din amenda. Alioooo doamnelor si domnilor! Ati auzit de rolul de indrumare al organului? Stiti cum procedeaza un organ de control in Europa Occidentala? Mda, noi suntem de la periferie. Si ar trebui sa ne comparam cu o tara bananiera din Africa, nu cu vecinii nostri dezvoltati.

Si imi aduc aminte de inca un episod: Am renuntat la un punct de lucru si am deschis altul. M-am dus sa inchid o casa de marcat si sa fiscalizez o alta. Tot la finante in Brasov.

Intr-un birou 3 doamne: una bea cafea, alta era pe Messenger (da, da, pe Yahoo Messenger) iar cea de-a treia vorbea la telefon. Pe care l-a inchis vadit deranjata de prezenta mea.

Am depus dosarul pentru fiscalizare si am primit termen 5 zile. Adica peste 5 zile revin si iau numarul de atribuire al casei de marcat, pe care il duc la firma care il scrie in casa de marcat.

Si ajung la firma respectiva, dupa 5 zile, unde un domn dragut imi spune: „Stiti, Brasovul este intr-un proiect pilot, impreuna cu alte 2 orase din tara, proiect prin care se atribuie online, in 2 minute numarul casei de marcat. Doamna de la finante vi-l putea da pe loc….”

Inghit in sec si mai adaug un punct la cele de sus: daca imi dadea numarul pe loc, nu-si mai justifica postul. Din biroul acela ramanea o mana, din urmatorul un picior si tot asa. Si la 5 birouri ar fi ramas un salariat nu 20 cati sunt acum.

Iubesc aceasta criza! Poate asa ne trezim!!!

Sigur de astazi inainte ma voi gandi de doua ori atunci cand voi face angajari. Si SIGUR nu voi angaja un fost salariat al finantelor. Dintr-un singur considerent: nu are mentalitate de angajat!

Hai Romania!

Nota: Imaginea a fost preluata de pe site-ul www.prinbrasov.com.

UPDATE1: Un nou titlu din ziare:

Ministrul Finantelor: „Nu se poate spune ca am cedat de frica. Fondul de stimulente exista si e suficient, 70 de milioane de euro”


Desteptilor! De investitii ati auzit? De autostrazi sau de lucruri care produc bani? Si nu care inghit bani?

Mi-e rusine cu voi!


UPDATE 2: Si inca un titlu din ziare:

Victoria grevistilor: Vezi pentru ce stimulente scandaloase au protestat angajatii de la Finante!